به گزارش ایرنا، در حال حاضر بهرههای اندکی از این گونه گیاهان برای کاهش آلودگی هوا برده میشود که بهتر است متولیان این امر نگاه جدیتری به استفاده از گیاهان دارویی در فضاهای سبز شهرها داشته باشند.
به گزارش ايرنا، مهدی فرخوی یکی از کارشناسان و فعالان حوزه گیاهان دارویی روز دوشنبه به خواص متعدد گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: تعدادی از گیاهان دارویی میتوانند نقش مهمی در پالایش و کاهش آلودگی هوا داشته باشند.
وی آشنایی بیشتر با خواص گیاهان دارویی، شناخت دقیق مردم نسبت به کاربرد جدید این گونه گیاهان و نهادینه شدن فرهنگ مصرف آنها را از جمله مزیتهای این اقدام برشمرد و افزود: در صورتی که بخشی از هزینههای فضای سبز صرف کاشت گیاهان دارویی شود میتوان شاهد باغچههای متعدد آن در بوستانهای شهرها از جمله تهران بود.
فرخوی اظهار کرد: در بین گیاهان پرچین، گیاهی بنام ترون (شبیه به شمشاد) وجود دارد که این گیاه نقش بسیار مهمی در پالایش هوای آلوده شهرها دارد.
وی با اشاره به این که درحال حاضر این گیاه کاشته میشود که توسعه آگاهانه کاشت آن باید مورد توجه بیشتر متولیان فضای سبز شهری قرار گیرد، افزود: با توجه به خاصیت آن باید در مناطقی که آلایندگی بیشتر است این گیاه بیشتر کاشته شود.
وی تاتوره را گیاه دیگری برای مقابله با آلودگیهای کارخانجات آلومنیوم اعلام کرد و گفت: این گیاه میتواند سموم کارخانجات آلومنیوم را جذب کرده و در مناطق خاصی که گرد و غبار و نامناسب بودن خاک و یا آلودگی هوا گیاهان معمول رشد خوبی ندارند، میتوان از اینگونه که سازگار با محیط هستند استفاده کرد.
فرخوی با اشاره به این که تاتوره گیاهی که نیاز آبی بسیار کمی دارد، گفت: برخی از مناطق با تلاشهای فراوانی گیاه را حفظ میکنند كه میتوانند از این گیاه برای سرسبزی و طراوات منطقه استفاده کنند.
این فعال حوزه گیاهان دارویی اظهار کرد: برخی از انواع گیاه تاتوره دارای گلهای بسیار زیبایی هستند. این گیاه ضمن خواص دارویی دارای ظاهری زیباست که میتوان از آن به عنوان گیاه زینتی نیز استفاده کرد.
ایران با داشتن 10 هزار گونه از نظر تنوع گیاهی در دنیا برتری دارد که این رقم معادل کل گونه گیاهی منطقه اروپا است. در حال حاضر 2 هزار گونه گیاهان دارویی در کشور معرفی و مواد موثره 400 گونه آن استخراج شده است.
سهم ایران در فرآوری، تولید و تجارت این محصول چشمگیر نیست. به همین منظور برای پیشرفت در این موضوع توجه به منابع طبیعی، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از چرای بیرویه عرصههای منابع طبیعی و بهرهبرداری اصولی از گیاهان دارویی و صنعتی ضروری به نظر میرسد.
نظر شما